måndag 13 oktober 2008

Körsbärslikör

Här kommer ett recept på en otroligt god körsbärslikör! har tjuvsmakat litegrann, den är så god så man näms nästan inte röra den!!!

1 kg saftiga körsbär
Spara ca 1/3 av kärnorna
600 g socker
1 liter okryddat brännvin

Krossa kärnorna i en mortel och plocka ur den lilla mandeln, hacka mandlarna.
Varva bär och socker och mandelhacket i en 2 liters glasburk, med tätt lock, slå sedan spriten över skruva på locket och ställ burken svalt och mörkt.

Vänd burken en gång per dag tills allt socker har löst sig, låt den sedan stå i 4-6 månader.

Sila likören försiktigt genom en sil och sedan ett melittafilter och slå upp i flaskor. Likören blir bättre och bättre ju längre den lagras i flaskorna, men låt den stå mörkt och svalt.

2 kommentarer:

Marieberg sa...

Gud så vacker bild!

KerstinMaria sa...

Tack för det, det såg så läckert skördeaktigt ut så jag var bara tvungen...